fbpx

Meidän juttu

Miksi teemme ruokaa juuri näin?

Meidän juttumme Koivistonkulman Luomutilalla on tuottaa luomuviljaa ekologisesti luontoa kunnioittaen ja sen monimuotoisuutta tukien. Olemme tilallamme ylpeitä puhtaasta kotimaisesta luomuviljasta ja haluamme tarjota myös muille puhdasta ja tuoretta luomuruokaa.

Meille on tärkeää, että sinä saat tuotteesi käyttöösi tuoreena. Tämän vuoksi teemme tuotteesi vasta tilauksen jälkeen ja postitamme sen sinulle saman tien. Olemme merkinneet pakkaukseen tuotteen valmistumisen kannalta oleelliset päivät kylvöstä valmiiksi tuotteeksi, jotta sinäkin voit nähdä ruokasi matkan pellolta lautaselle.

Keväällä ja kesällä 2020 istutimme tilalle pensasmustikkaa sekä vadelmaa, jonka toivomme saavamme myös tulevaisuudessa myyntiin.

Puolen Hehtaarin Metsä on saanut nimensä tilamme sydämenä olevasta pienestä metsästä, joka sijaitsee tilan peltojen ympäröimänä.

Kaikessa työssämme otamme huomioon luonnon monimuotoisuuden tukemisen ja  pyrimme tekemään kaikkemme, jotta meillä kaikilla olisi täällä hyvä olla ja asustaa.

Kaikki tuotteemme ovat oman tilan alkuperää ja ruoantuotannon vaiheet haluamme tuoda sinulle näkyviin. Näin ollen näetkin pakkauksesta, koska vilja on kylvetty, puitu, sekä valmistettu sinua varten.

Meille yrittäjinä on tärkeää, että voimme valmistaa tuotteet mahdollisimman ekologisesti ja puhtaasti. Tämän vuoksi kaikki vaiheet, joita tuotteiden valmistuksessa on ollut, ovat tapahtuneet tilalla ja voimme seisoa ylpeinä niiden takana.

Kaikki tilamme vilja on luomuviljaa, eikä sen kasvatukseen ole käytetty kaupallisia lannoitteita, eikä eläinperäisiä ravinteita kuten lantaa. Pellon lannoitus perustuu tarkoin pohdittuun viljelykiertoon sekä pellon oman humuksen lisäämiseen ja maaperän hyvinvointiin. Meillä pellossa elää paljon lieroja ja muita pieneliöitä. Nämä osaltaan tukevat luonnon ekologisuutta ja lisäävät maan hyvinvointia.

Luomu ruisvehnä

Meille ekologisuus ja luonnon monimuotoisuuden tukeminen on tärkeää ja haluamme sen näkyvän koko tuotteen valmistusprosessissa. Tämän vuoksi tuote on pakattu kierrätettävään paperipussiin, jossa myös etiketti on tehty jo entuudestaan kierrätetystä uusiopaperista. Me pyrimme jättämään tuotteen hiilijalanjäljen mahdollisimman pieneksi.

Jauhot ja hiutaleet

Vilja säilyy siemeninä paremmin kuin jauhoina tai hiutaleina. Jotta kaikki vitamiinit ja ravintoaineet olisivat tallella haluamme myydä asiakkaillemme tuotteen juuri jauhettuna. Varsinkin luonnostaan hyviä rasvoja sisältävä kaura maistuu aivan erilaiselle, kun se on juuri myllyssä valmistettu ja se kannattaakin nauttia mahdollisimman tuoreena.

Meillä tuotteisiin ei lisätä mitään, eikä niitä prosessoida, joka takaa sinulle mahdollisimman puhtaan ja laadukkaan lopputuotteen valmiina nautittavaksi. Meillä ei ole tämän vuoksi käytössä isoja myllykoneistoja, vaan tuotteet valmistetaan käsityönä tilausta vastaan.

Luomu tuotteet Puolen hehtaarin metsä

Tuotteen puhtaus

Tuote valmistetaan omalla tilalla, samalla jossa se on viljelty. Samassa tilassa käsitellään kauraa, vehnää ja myöhemmin myös ruista ja hernettä. Kauralle tilalla on oma mylly, jotta jäämiä muista viljoista ei tätä kautta valmiiseen tuotteeseen tule. Myös tila putsataan hyvin aina ennen kauran jauhamista, jotta jäämiä ei olisi. Tällä hetkellä emme kuitenkaan voi taata kauran gluteenittomuutta, koska käsittelytila on sama.

Luomukaura

Luomuviljelyä Koivistonkulman Luomutilalla

Tilan luomuviljaa viljellään Loimaalla ja Ypäjällä. Tilakeskus sijaitsee Varsinais-Suomessa Loimaalla Mellilän kylässä ja tilan yhteydessä on suurin osa pelloista. Tilan isäntä on ottanut pellot haltuunsa sukupolvenvaihdon yhteydessä vuonna 2006. Pellot ovat kuitenkin jo siirtyneet luomutuotantoon vuonna 2000. Viljapelloille ei levitetä lainkaan karjanlantaa. Pellon ravinteikkuudesta huolehditaan voimakkaan viljelykierron ja viherlannoituksen avulla. Peltoja ei kynnetä, vaan ne pyritään jättämään vihreiksi ja muokkaamaan niitä mahdollisimman vähän. Pelloilla käytetään alus-, kerääjä- ja peitekasveja, jotka tekevät sen, että pelto on vihreänä ympäri vuoden. Tila on mukana Carbon Action – hankkeessa, jolla pyritään luomaan uusia käytänteitä hiilen maksimaaliseen varastointiin. Tila pyrkii löytämään koko ajan uusia keinoja ekologisemman ja puhtaamman viljelyn mahdollistamiseksi.